Ønsker du et hel/halvdagskurs eller en forelesning?

Kurs og forelesninger

 

Harry Benjamin Ressurssenter tilbyr et bredt spekter av forelesninger og kurs for både privatpersoner og fagfolk i helsevesenet, skole og andre institusjoner. Gjennom våre foredrag deler vi kunnskap om kjønnsidentitet, relaterte utfordringer, og personlige historier fra mennesker med ulike erfaringer. Våre kurs bidrar til større forståelse og aksept i samfunnet og gir deltakerne trygghet i møte med kjønnsinkongruens. Dette gir også en støtte til personer som ønsker å utforske og forstå sin egen identitet.

 

Vi har utviklet et undervisningsopplegg som vi tilbyr helse- og sosialforetak, skoler, barnehager og andre virksomheter over hele landet. Vi tilpasser opplegget vårt etter ønsker og behov.

Vårt ønske er å gi fagkunnskap, begrepsavklaringer, arbeide med holdninger og formidle personlige historier.

 

I våre kurs og forelesninger formidler vi kunnskap om:

  • Hva kjønnsinkongruens innebærer og hvordan det kan oppleves.
  • Hvordan møte og støtte mennesker som opplever kjønnsinkongruens.
  • Normer og holdninger rundt kjønn og identitet.
  • Tilgjengelige tilbud og behandlinger for mennesker med kjønnsinkongruens.
  • HBRS’ arbeid og verdier – hvordan kunnskap kan skape trygghet og åpenhet i samfunnet.

 

Tilpassing av forelesningene

  • Personlige historier kan ofte beskrive mye.
  • Har dere ønsker om spesiell vektlegging av tema må dere fortelle oss det.
  • Dersom dere ønsker at vi presenterer dette som et kurs med refleksjonsøvelser, tid til samtale/ diskusjon og større «elevmedvirkning», gjør vi det.
  • Hvis dere ønsker kortere tematiserte innlegg i forbindelse med kurs/ seminar/ konferanser er det bare å spørre oss om det også.

 

Bestilling og betingelser

  • Benytt bestillingsskjemaet nedenfor og gi så mye opplysninger som mulig.
  • Vi kontakter dere med en bekreftelse og for å finne fram til den endelige formen på oppdraget.
  • Våre forelesninger og kurs er i utgangspunktet gratis, men ved lengre reiser ut av Oslo, må vi få dekket reise, kost og losji.
  • Våre forelesere/kursholdere ønsker projektor/skjerm med lyd/høyttalertilkobling. De har med egen PC/MAC med nødvendige overganger.
  • Det bør være tilrettelagt med talelyd (mikrofon/mygg) av hensyn til personer med nedsatt hørsel.
  • Det må være drikkevann tilgjengelig for foreleserne.
  • Vi ønsker at dere benytter vårt evalueringsskjema etter gjennomført oppdrag for å hjelpe oss til å videre utvikle våre tjenester.

 

Bli med på våre kurs og foredrag!

Enten du er en del av helsevesenet, skoleverket, en bedrift, eller enkeltperson, tilbyr vi skreddersydde kurs og foredrag tilpasset dine behov. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om kommende kurs, eller for å booke et foredrag som kan bidra til å skape et mer inkluderende og forståelsesfullt miljø. Vi ser frem til å dele kunnskap, erfaringer og inspirasjon med deg!

 

Les mer om våre forelesere

 

Marion Arntzen – Trygg i eget utrykk

Marion Arntzen har jobbet med å hjelpe personer med kjønnsinkongruens siden 1996. Marion startet med å tilby tilpassing av brystproteser, farge-og stilveiledning og hun var også en sentral del av dokumentarserien Jentene på Toten. Marion har sammen med Kari Kahrs skrevet bøkene «Mann er da kvinne», «De usynlige kjønn» og «Så falt brikkene på plass». Sammen med Mona Renolen har hun skrevet «Prinsesse Ivar, om barn og kjønnsidentitet», og barneboka «Prinsesse Ivar og vennene på fest».Marion kan også ha med seg ulike personer som har gått gjennom kjønnsbekreftende behandling som medforelesere. Det gir foredraget et dypt og autentisk perspektiv på kjønnsidentitet og det å finne trygghet i eget uttrykk. Forelesningen gir både kunnskap og inspirasjon til de som søker å forstå mer om kjønnsuttrykk og identitet.

 

Benjamin Solvang – Stemmene i hodet
Benjamin Solvang er en sterk stemme innen psykisk helse og kjønnsidentitet. Han har personlig erfaring med alvorlige psykiske helseutfordringer og ble diagnosisert med schizoaffektiv lidelse, men er i dag frisk takket være behandling og egen innsats. Gjennom NRK-dokumentaren Stemmene i hodet bidro han til å redusere stigma rundt psykiske lidelser, og han mottok Schizofrenidagenes ærespris i 2017.

I dag er Benjamin styreleder for Harry Benjamin Ressurssenter og en erfaren foredragsholder. Han deler innsiktsfullt sine erfaringer og refleksjoner rundt kjønnsidentitet, og belyser både utfordringer og muligheter i identitetsreisen. Som en åpen og engasjert formidler skaper han forståelse og reduserer fordommer. Benjamin er en verdifull ressurs for alle som ønsker dypere innsikt i psykisk helse og kjønnsinkongruens.

 

Benjamin Thorsen – Prøverommet og sin reise
Benjamin Thorsen er utdannet makeupartist og jobber som rådgiver i HBRS. Han tilbyr “Prøverommet,” et kreativt rom der deltagere kan utforske identitet gjennom sminke, hår og styling. Thorsen forteller også sin unike historie: Han startet prosessen fra mann til kvinne da han var 14 år, levde som kvinne frem til han var 28, og har nå funnet tilbake til å leve som mann. Hans historie gir innblikk i de utfordringer han møtte, men også hvordan prosessen hjalp ham i ungdomstiden, der det å være en feminin homofil mann ikke ble akseptert på samme måte som å leve som kvinne.

 

Mikael Scott Bjerkeli – Om HBRS og sin personlige reise
Mikael Scott Bjerkeli, daglig leder av HBRS, kan holde foredrag om HBRS’ historie og arbeid. I tillegg deler han sin egen reise og personlige erfaringer gjennom prosessen, noe som gir en dypere innsikt i utfordringene og opplevelsene på denne reisen. Mikaels fortelling gir en grundig innføring i HBRS’ arbeid, samt en autentisk og inspirerende historie om hvordan det er å finne sin egen identitet.

 

Tonje Lygre – Kjønnsidentitet og aldring
Tonje Lygre deler sin personlige historie om å begynne å leve som kvinne i voksen alder. I dag er hun 73 år gammel og gir et unikt perspektiv på hvordan prosessen har påvirket hennes liv og møte med alderdommen. Tonje forteller åpent om utfordringer knyttet til både kjønnsidentitet og aldring, og hvordan disse to aspektene kan påvirke hverandre. Hennes foredrag gir verdifull innsikt for både eldre og yngre, samt de som jobber med eldreomsorg og helse.

 

Mats Nilsen – Født i feil kropp

Mats Nilsen bor i Tromsø og jobber som intensivsykepleier ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Han fullførte master i intensivsykepleie ved UiT i 2022. Mats har vært åpen om sin kjønnsidentitet siden 14-årsalderen og har fått støtte fra sine forståelsesfulle mødre. Mats er tidligere leder for HBRS Ungdom, han brenner for å sikre trygge rammer for personer med kjønnsinkongruens og ønsker å videreutvikle støtteapparatet. Mats har delt sine erfaringer i medier som Aftenposten, Lindmo og dokumentar-serien Født i feil kropp, og kombinerer personlig erfaring med innsikt som helsepersonell for å fremme trygghet og forståelse.

Arbeidsted, skole eller der dere ønsker samtale/foredrag/kurs
Her kan du legge inn ønske om tidspunkt for samtale/Kurs/foredrag. Obs! Det er ingen reservasjon. Vi vil prøve å imøtekomme ønske så godt det lar seg gjøre.
For våre foredrag trenger vil lyd og bilde. Dette gjelder ikke hvis det kun er samtale.