Annelou De Vries
Annelou De Vries! Annelou er en barne- og ungdomspsykiater som jobber ved Amsterdam UMC/Levvel, Amsterdam Academic Center of Child and Adolescent Psychiatry. Hun har spesialisert seg på ungdommer med kjønnsinkongruens. I tillegg til hennes kliniske arbeid med disse ungdommene, leder Annelou de Vries en forskningslinje og publiserer og veileder flere studier om mental helse og evaluering av behandling. Annelou de Vries leder Barne- og ungdomspsykiatriavdelingen ved Ekspertisen for kjønnsdysfori ved Amsterdam UMC. Hun er president 2023-2025 for European Professional Association of Transgender Health (EPATH). Hun var medleder for Adolescent Assessment-kapittelet til 8. revisjon av Standards of Care fra World Professional Association of Transgender Health (WPATH) (Coleman et al., 2022). Annelou de Vries jobber også på avdelingen for barne- og ungdomspsykiatri og deltar dermed i undervisning og opplæring av medisinstudenter, sykepleiere og pediatriske og barne- og ungdomspsykiatriboere. Hennes kliniske arbeid er videre dedikert til ungdommer innlagt for et intensivt program for OCD, angst og somatoform symptomer.
Cecilia Dhejne
Medisinsk doktor, spesialist i psykiatri og seksualmedisin samt klinisk sexologi
Cecilia Dhejne er psykiater som har arbeidet klinisk i 25 år med utredninger av voksne som opplever kjønnsinkongruens. Hun har inntil nylig hatt en ledende stilling i det transmedisinske teamet ved ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, men arbeider nå som overlege der. ANOVA er kjent for sitt tverrfaglige arbeid, der de kombinerer ekspertise fra forskjellige felt for å gi pasientene best mulig omsorg.
Hun disputerte på en avhandling om kjønnsdysfori ved Karolinska Institutet og har deretter fortsatt å drive forskning innen feltet med fokus på psykisk helse, seksualitet, livskvalitet, fertilitet og stemmebehandling ved Institutt for Medisin, Huddinge, Karolinska Institutet. Hennes engasjement og erfaring i behandlingen av kjønnsdysfori og kjønnsinkongruens fremhever hennes dedikasjon til å forbedre behandlingstilbud og livskvalitet for de det gjelder.
Dr. Erica Anderson
Dr. Hilary Cass
Riittakerttu Kaltiala
Mikael Landén
Professor/överläkare Sektionen för psykiatri och neurokemi - Professor/senior physician Section of Psychiatry and Neurochemistry
Professor Mikael Landén har arbeidet i mange år som behandler for pasienter med kjønnsdysfori. I
1999 holdt han sin disputas om transseksualisme. Mikael Landén har lang erfaring og kunnskap om
kjønnsdysfori og kjønnsinkongruens og ble derfor forespurt å være med i en arbeidsgruppe i Statens
beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU-utredningen) som skulle gjøre en
sakkunnig vurdering om kjønnsdysfori hos barn og unge i 2019 og hormonbehandling av
kjønnsdysfori hos ungdom i 2021. Utredningen viste blant annet til svakt kunnskapsgrunnlag for
behandling. Det var uklart hva som er årsaken til den kraftige oppgangen av antall unge som søkte
behandling for kjønnsdysfori og i hvilken utstrekning resultatene av de behandlingsmetoder man
anvender i dag er overførbart på den nye gruppen som søker hjelp, hvor det store flertallet er født
jentekjønn.
Anne Wæhre
Overlege, phd, leder NBTK barn og unge. - Senior Consultant, PhD, Norwegian Gender Team for Children and Adolescent.
Anne Wæhre er en norsk barnelege og forsker som har spesialisert seg på kjønnsinkongruens hos barn og unge. Hennes arbeid fokuserer på medisinsk og psykologisk oppfølging av barn og ungdom som opplever kjønnsinkongruens, og hun har vært involvert i både klinisk praksis og forskning på dette området. Wæhre har bidratt til å fremme forståelsen av kjønnsinkongruens i helsevesenet, og hennes innsats har vært viktig for utviklingen av behandlings- og støtteordninger for denne gruppen i Norge.
Kjersti Gulbrandsen
Leder Avdeling for kjønnsidentitetsutredning av voksne (AKV)
Kjersti Gulbrandsen leder Avdeling for kjønnsidentitetsutredning av voksne (AKV) som inngår i den nasjonale behandlingstjenesten for kjønnsinkongruens (NBTK) ved Oslo universitetssykehus HF. Gulbrandsen er klinisk spesialist i sykepleie og har en mastergrad i sykepleievitenskap fra UiO. Hun har jobbet med pasienter med kjønnsinkongruens/-dysfori i over 20 år, også innen psykisk helsevern og kirurgi. Gulbrandsen jobbet mellom 2007 – 2017 i det tverrfaglige utredningsteamet ved NBTK og har ledet AKV siden 2017. Hun har lang erfaring med kunnskapsformidling og underviser bla. i grunn- og spesialistutdanningen for leger. Klinisk jobber hun hovedsakelig med psykoedukasjon rettet mot ferdigbehandlede pasienter, deres pårørende og pasienter som er i en detransisjonsprosess eller som vurderer dette.
Dr Louise Frisén
Specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och docent (associate professor) i barn- och ungdomspsykiatri.
Dr Louise Frisén är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och docent (associate professor) i barn- och ungdomspsykiatri. Hon har arbetat med barn och ungdomar med könsdysfori i mer än tio år och publicerat mer än 100 vetenskapliga artiklar, de flesta inom området könsutveckling, biologisk och psykologisk. Hon var delaktig i uppbyggnaden av Stockholms barn- och ungdomspsykiatriska mottagning för könsdysfori (BUP KID), och arbetar kliniskt där på heltid.